CoachingMi is a „coaching”?

Több, mint másfél évtizeddel ezelőtt találkoztam először ezzel a kifejezéssel. Vállalkozóként rengeteg probléma merült fel a vállalkozói létemmel kapcsolatban, és egy volt tanítványom lépett oda hozzám és azt mondta nekem: „Gyuszi bácsi, kellene neked egy coach!”.

A „coach” nekem, mint sportolónak, nekem, mint edzőnek az edzőt jelentette leginkább ez a kifejezés, igazából fogalmam nem volt, hogy mit csinál egy coach. De hittem a tanítványomnak, sosem csaptuk be egymást, és ezért elfogadtam ezt a fajta invitálását, de mivelhogy én nem ismertem senkit ebből a szakmából abban az időben, ezért behozta az edzőterembe a nevezett hölgyet, aki coaching-gal foglalkozott, mégpedig igen magas színvonalon. Így ismerkedtem meg én ezzel a zseniális módszerrel, ami ma már elterjedt mindenfelé, amit coaching-nak hívnak.

A coaching eredeti jelentése szerint edzést jelent. A coach az edző, aki személyre szólóan készít fel valakit egy új feladatra, ez lehet egy elakadás, egy döntési dilemma, egy problémamegoldás, egy továbblépés, bármi, ami gondot, nehézséget, megoldandó feladatot jelent.

A coach szerepe szerint folyamatos támogatással kíséri tevékenységében az embert, mellette van, érdek nélkül, őszintén, a partnere sikereiért áll mellette. Nagyon fontosnak találom az „egyénre szabottan” kifejezést, mert valóban, én magam nem hiszek az instant megoldásokban, én nem hiszem azt, hogy mindenkire ugyanaz a módszer, módszertan jó, egészen bizonyos, hogy más személyiségtípusokat másképp kell megszólítani, úgyhogy nagyon-nagyon fontos az a fajta kommunikáció is egyben, ami az egyénre szabottságot kialakítja, és maga a módszer, amivel a coach dolgozik, az is legyen egyénre szabott.

Analógiát mutat a képkeretező szakmával

Az elmúlt időszakban rendkívül sok különféle coaching irányzat alakult ki, így megjelentek a specialisták az egyes témák szakértői. A lényeg, hogy nagyon sok módszer létezik a kívánt eredmény eléréséhez. Gondoljunk csak bele: van egy kiinduló állapot, van egy célunk, összekötjük egy egyenessel, elnevezzük útnak. De mi van, ha egy másik utat választunk? Egy kacskaringósabbat? Egy meredekebben ívelőt? Vagy egy dombokkal és völgyekkel telit? Amerre a cél van, oda vezet út is, de többféle út létezik a cél eléréséhez. A coaching kialakítását nagy mértékben segítette, hogy az adott feladatokat végző emberek minősége döntővé vált ebben a mai kiélezett piaci versenyben. A folyamatos versenyzés ma már elkerülhetetlen, gondolom, ezt senki nem vitatja. A hangsúly az egyéni képességek, készségek ismerete, attitűdök fejlesztésén van. A coaching maga egy fejlesztő folyamat, egy egyénre szabott fejlesztő folyamat.

Olvastam, hogy a coaching analógiát mutat a képkeretező szakmával. A mi esetünkben a coach egy gondolati keretet teremt ügyfelének. Melyet aztán az ügyfél tölt meg tartalommal, jelöli meg céljait, maga határozza meg a megoldásait, a célhoz vezető első lépéseket.

Az említett keret célirányos, lényegre törő kérdésekből, megerősítésekből, folyamatos visszajelzésekből, bátorító hallgatásokból, hasznos összefoglalásokból áll. Fontos, hogy az ügyfél rendszerezni tudja gondolatait, konkretizálja céljait. Rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy vegye számba saját erőforrásait, a saját belső erőforrásait, és tervezze meg az utat illetve az úton haladás első néhány lépését. Vegye figyelembe, hogy ez milyen hatást fog kiváltani akár a saját működésére, akár a környezetére.

A coach feladata, hogy ügyfele megkapja az ehhez szükséges keretet. Nagyon fontos, hogy mint ahogyan a képkeretező sem, így a coach sem kezdi el maga alakítani a képet. Ez nem az ő feladata.

Amivel hozzám fordulhatsz.

fotók forrása: unsplash.com