ElőadásA kedvenc témáim

Gyakran hívnak különböző előadások tartására, akár sportolói vagy civil körben, céges rendezvényekre, és a legkülönbözőbb témákban szoktam előadást tartani.

Minden esetben, legyen a téma bármi – de hadd soroljak fel néhány kedvenc témát, például:

  • Célok kijelölése
  • Problémamegoldás
  • Erőforrás-vadászat
  • Az újrakezdés
  • Hogyan lehet győzelemre vinni egy projektet akkor, amikor alapvetően már mindenki vesztesnek hisz

Ezek számomra mind nagyon kedves témák és nagyon szívesen osztom meg a véleményemet, a saját tapasztalataimat, tudásomat ezekben a témákban ezeken a rendezvényeken.

Az előadásaim, amiket tartok, minden esetben megoldásra törnek. Minden esetben használok coaching eszközöket, módszereket az előadásaimban annak érdekében, hogy a hallgatóság, akik részt vesznek ezeken az előadásokon lehetőség szerint minél több impulzussal, minél több élménnyel gazdagabban távozzanak, és a rendelkezésre álló idő alatt a lehető legtöbb tudást, szemléletmódot, nézőpontot tudjak átadni az ott jelenlévőknek.

A hitelesség mércéje

Fontosnak tartom a személyes példákat, mert ettől válik az előadó hitelessé, hogy ha az elmondottak igazak, valódi tartalmat tükröznek és nem pedig légből kapott állítások és marketingfogások.

Fontos, mert így lesz az előadó hiteles, és ha szakmailag jól felkészült, a tudása megalapozott és színesen, akár sztorikkal gazdagítva mesél az adott témáról, akkor nagy valószínűséggel ez jobban megmarad a hallgatóság fejében. Fontos a hitelesség, fontos az őszinteség, és fontos, hogy ezekre az előadásokra az előadó a lehető legjobb formáját hozza, a lehető legjobban készüljön fel annak érdekében, hogy egy-egy előadás sikeres legyen.

Természetesen más példákat illik hozni akkor, ha az ember multikulturális környezetben tart előadást, képzést, vagy sportolóknak, vagy olyan környezetben, ahol a hallgatóság összetétele meglehetősen heterogén.

Mint az egyéni folyamatoknál, itt is fontosnak tartom, hogy nincs két egyforma előadás, speciálisan arra a napra készülni kell.

Természetesen lehet egy jól megalapozott keret, de a keretet időről időre új tartalmakkal kell megtölteni, színesíteni.

Amivel hozzám fordulhatsz.

fotók forrása: unsplash.com